SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Skupštinu održali i članovi Nautičkog kluba Labud, jedne od najbrojnijih udruga iz Preloga

16.03.2024

Kao i svake godine, jedna od najbrojnijih skupština neke od udruga s područja Preloga, ona Nautičkog kluba Labud iz Preloga, održana je u subotu, 16. ožujka 2024. godine, u prostoru Restorana Prepelica u Prelogu. Bila je to i izborna Skupština te je izabrano i novo vodstvo kluba. Povjerenje članova i u idućem mandatu dobio je dosadašnji predsjednik Mario Naranđa, kojem će prvi suradnik biti Božidar Novak te su izabrana i ostala upravljačka tijela Nautičkog kluba Labud iz Preloga. U prvom dijelu Skupštine pobrojane su aktivnosti Labuda u 2023. godini te su prihvaćeni i Financijski izvještaj te izvještaj Nadzornog odbora.

Brojne su bile aktivnosti u prošloj godini, a na neki način, u sličnom ritmu Labudovi nastavljaju i ove godine. Tradicionalno je sudjelovanje članova Labuda na Fašnjaku Turističke zajednice Grada Preloga,, održana je druga po redu Gulašijada Rotary Cluba Prelog, u lipnju su se priključili "Danima dravske ribe“ te su tom prigodom članovi Nautičkog kluba Labud otvorili svoja vrata te počastili posjetitelje besplatnim panoramskim vožnjama jezerom. Posljednje pripreme za prošlogodišnji Lov na labuđe pero, članovi Nautičkog kluba Labud obavili su u mjesecu lipnju na rijeci Vrbas, u susjednoj Bosni i Hercegovini. Uoči Lova na labuđe pero, dvadeset i četiri ekipe okupio je peti po redu turnir u odbojci na vodi, u organizaciji Nautičkog kluba Labud. Početkom srpnja organizirali su 23. Lov na labuđe pero, tradicionalno natjecanje u veslanju drvenim čamcima. Predivno vrijeme i sjajno osmišljena manifestacija i ove je godine okupila veliki broj posjetitelja. Natjecalo se rekordnih 17 ekipa, a pobjedu su treću godinu za redom odnijeli Miroslav Horvat i Branko Ivančić. Uz utrku je bilo organizirano i natjecanje u pračkanju, a pobjednik je bio Franjo Slivar. Natjecalo se i u kajaku za parove, gdje su pobjedu ostvarili Leo Novak i Melisa Matulin. Početkom rujna održali su svoje tradicionalne Dane otvorenih vrata, a prostor ispred Vrbice u sklopu Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog bio je prepun posjetitelja koji su uživali u brojnim aktivnostima. Kao i svake godine, priključili su se u obilježavanje 70. godišnjice tragedije na Dravi, koja je obilježena kod kapelice svetog Huberta u Otoku prigodnim vjerskim programom. Tradicionalno, sudjelovali su na Danima kruha i zahvale u gradu Prelogu, u kuhanju kotlića sa ostalim udrugama. Pred kraj sezone kao i svake godine, organizirali su Kestenijadu.

Na početku Skupštine sve je članove Nautičkog kluba Labud pozdravio gradonačelnik Ljubomir Kolarek, najavivši brojne planove i projekte Grada Preloga, vezane uz prostor Marine Prelog, a dio svih tih projekata biti će i članovi Nautičkog kluba Labud iz Preloga. Pozdravne riječi uputio je i Ivica Baksa, zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije, Dejan Drabić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije te predstavnici prijateljskih motonautičkih klubova iz Kotoribe, Donje Dubrave i Donjeg Vidovca te Udruge Laganini. Skupštini su nazočili i predsjednici mjesnih odbora iz Preloga i Otoka Anica Naranđa i Pero Rojko, Dražen Novak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije te predsjednik Udruge Zrinska garda Čakovec Đuro Bel.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr