SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Skupštinu održalo Planinarsko društvo Prelog

Fotografije uz članak 9
01.02.2020

Proteklog je vikenda održana skupština Planinarskog društva Prelog. Skupštini su nazočili predstavnici prijateljskih društava, HPD Međimurje, Planinarskog društva Bundek, Udruge Extrema iz Čakovca, Biciklističkog kluba Prelog, Nautičkog kluba Labud te Hrvatske gorske službe spašavanja Čakovec.

Izvješće o radu podnio je predsjednik Planinarskog društva Prelog Josip Naranđa: „U 2019. godini imali smo 77 člana, od toga 65 seniora, 5 juniora te 7 umirovljenika. Redovito smo se sastajali utorkom, jednom ili dva puta mjesečno. Sve informacije o radu društva prezentirane su na društvenim sastancima, objavljivane su putem facebook profila društva i aplikacijom WhatsApp. Iste poruke poslane su svim članovima putem e-maila ili sms poruka. Unatoč „teškim vremenima“ prisutnima i u našem djelovanju, Društvo je realizacijom većeg dijela planiranih aktivnosti i izleta, uspjelo sačuvati planinarski duh i entuzijazam, stoga možemo biti ponosni i na još jednu uspješnu godinu svog postojanja. Zasluge za primjeran rad Društva pripadaju svim našim članovima i rukovodstvu. Od ukupno 32 aktivnosti, 23 planirana izleta, realizirano je njih 26 plus 6 ostalih aktivnosti. Neki izleti su otkazani zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, a neki zbog nedovoljnog broja članova ili nedostatka vodiča. U toku godine planirali smo poslati dva kandidata na tečaj za vodiče A standarda-ljetno planinarenje, ali zbog privatnih poslovnih obaveza su odgođeni, a sa nekolicinom zainteresiranih članova održali smo interne tečajeve za kretanje u stijeni i sportsko penjanje uz osiguravanje spašavatelja HGSS-a. Održalo se i nekoliko izleta i vježbi. Nekoliko vježbi bilo je održano na Kalniku, gdje su uz društvene vodiče, pokaznu vježbu vodili i naši članovi, ujedno i pripadnici HGSS-a. Nakon praktične primjene čvorova i sprava, organizirano je grebensko kretanje, penjanje i spuštanje sa osiguravanjem po Kalničkim zubima koje se jako dojmilo članove  društva. Posebno bih još istaknuo naš godišnji izlet na Dolomite u Italiji, koji i nije ostvaren onako kako smo planirali, ali ne našom krivnjom, već zbog loših vremenskih uvjeta gdje je polovicom lipnja palo više od 2 metra snijega. Svakako treba napomenuti dobru suradnju sa Turističkom zajednicom Grada Preloga, Zajednicom sportskih udruga te samim Gradom Prelogom. Odradili smo i memorijalni izlet na Kalnik „Za našu Dragicu“ koja je bila dugogodišnji član i ostavila dubok trag u našem društvu. Na izletu je bilo preko 30 planinara, rodbine i prijatelja i ovom se prilikom zahvaljujem svima koji su doprinijeli realizaciji izleta. Ovom prilikom zahvaljujem se svim našim društvenim vodičima, koji nesebično daju svoje vrijeme, znanje i trud na raspolaganje društvu, kako bi se uspješno proveo godišnji plan. Zato imajte povjerenja u vodiče koji stoje pred vama. Budite svjesni zadataka u pripremi izleta, koje su već obavili prije no što su stali pred vas te vas pozivamo da im se pridružite i pođete s njima na nove izlete. Znajte da su mislili i na ono o čemu ste vi trebali misliti, ali ste zaboravili. Vaša im je sigurnost jednako važna kao i vama doživljaj koji očekujete“.

Izviješće o financijskom poslovanju podnio je tajnik i blagajnik Željko Belić, a izvješća Nadzornog odbora i Stegovne komisije Tihomir Bogomolec i Mario Blažinarić. Predsjednik Josip Naranđa iznio je plan rada i aktivnosti za 2020. godinu, koji uz izlete i planinarske pohode uključuje i Opću planinarsku školu, školovanje za još pet kandidata za bodiče A standarda, a istaknuta je daljnja suradnja sa ostalim gradskim udrugama, biciklističkim klubovima, Turističkom zajednicom i Udrugom umirovljenika Grada Preloga, Zavodom za javno zdravstvo, kao i sa ostalim planinarskim društvima.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava