SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

„Sportska“ konferencija za novinare u Gradu Prelogu

Fotografije uz članak 6
10.05.2018

U prostorima Grada Preloga održana je konferencija za novinare povodom organizacije Sportskih igara mladih u Prelogu te dobivanja statusa Europskog Grada sporta. Također je predstavljen i 19. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske. Na konferenciji za novinare govorili su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Miljenka Radović te Berislav Čižmek, ispred udruženja ACES Europe.

Slijedom kandidature te posjeta Komisije Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe), u Prelog je prije desetak dana stigla sjajna vijest. Naime, Prelog je zadovoljio sve uvjete te stekao naziv Europski Grad sporta 2019. Dodjela nagrade biti će sredinom studenog u Bruxellesu, u prostorima Europskog parlamenta. Ovu titulu ponijeli su u prošlim godinama od hrvatskih gradova Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag.

Grad Prelog i ove je godine domaćin Turneje radosti Sportskih igara mladih. Turneja radosti ove će godine pohoditi 16 gradova diljem Hrvatske, koji će na jedan dan postati središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta i odaslati poruku podrške sportskog načina života među djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama. Prelog će ugostiti Sportske igre mladih, u petak 11. svibnja, na prostoru Sportskog parka Mladost u Prelogu. Sportski dio programa sadržavat će natjecanja iz graničara i atletsku utrku na 60 metara. Početak sportskog programa biti će u 15 sati. U večernjim satima posjetitelje očekuje veliki vatromet i koncert sjajnog zabavljača Mladena Grdovića.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije sa zadovoljstvom poziva na tradicionalni, 19. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske koji će se održati u subotu 2. lipnja 2018. godine u prostorima Sportsko rekreacijskog centra DG – Sport u Prelogu. Tijekom druženja sudionici će se moći natjecati u disciplinama: belot, gađanje kolutovima, pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš, utrka u kolicima, šah i stolni tenis.

Veliko je zadovoljstvo svim događanjima istakao gradonačelnik Ljubomir Kolarek, istakavši veliko zadovoljstvo sportskim uspjesima sportaša Preloga, kao i radom i trudom svih sportaša okupljenih u Zajednici sportskih udruga Grada Preloga.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava