SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Stožer civilne zaštite Grada Preloga - OBAVIJEST O PROPUSNICAMA

Fotografije uz članak 1
24.03.2020

Jednom od mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske određeno je i izdavanje propusnica, ukoliko napuštate mjesto prebivališta i stalnog boravka. Stožer civilne zaštite Grada Preloga nadležan je za izdavanje propusnica, ukoliko napuštate mjesto prebivališta i stalnog boravka "iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština". Ukoliko imate takvih potreba, iz Grada Preloga mole da pošaljete kratki zahtjev sa osnovnim podacima (razlog odlaska, mjesto odlaska, vremensko razdoblje za koje se traži propusnica, kontakt podaci) na mail adresu info@prelog.hr. Nakon provjere zahtjeva i svih navoda, propusnica će se izdati i poslati elektronskim putem.

Prema trenutnim informacijama i tumačenju, propusnice su, dakle, potrebne samo ako putujete izvan jedinice lokalne samouprave (grada ili općine) gdje vam je prijavljeno prebivalište. Dakle za kretanje unutar Grada Preloga, prema trenutnim informacijama nije potrebna propusnica.

PRIOPĆENJE IZ STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je dana 23. 03. 2020. godine donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj s ciljem smanjivanja mogućnosti daljnjeg širenja bolesti COVID-19 na područjima gdje postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti.

Iznimka glede zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka se odnosi na:

  • promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja,
  • dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom i zaštitarske službe,
  • izvješćivanje javnosti (novinari),
  • stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb,
  • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština,
  • putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće i
  • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta, za djelatnike u poduzećima izdaju, ovjeravaju i potpisuju odgovorne osobe u tom poduzeću.

Ravnatelji i direktori javnih ustanova ovjeravaju propusnice za djelatnike koji rade na  poslovima opskrbe određenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom i zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti (novinari), putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće i žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Liječnik obiteljske medicine potpisuje propusnicu za stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb.

Lokalni gradski/općinski stožeri civilne zaštite potpisuju propusnice osobama koje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština i sl. moraju napustiti mjesto prebivališta.

Sve osobe prilikom ulaska i izlaska s područja u kojima postoji povećani rizik od prijenosa bolesti moraju posjedovati valjanu propusnicu,  te poštivati mjere socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Propusnica, bez obzira tko je izdaje, treba sadržavati ime i prezime osobe vlasnika propusnice, razlog odobrenja te vrijeme za koje se propusnica izdaje.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, osobe se mogu javiti nadležnom gradskom/općinskom ili županijskom stožeru civilne zaštite.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava