SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Svečano obilježen Dan Grada Preloga

07.12.2018

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koju je otvorio Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga, nazočio je niz gostiju i uzvanika. Uoči svečanosti, služena je sveta misa u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu, a nakon svete mise položeni su vijenci i upaljene svijeće na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priločke župe. Zrinska garda Čakovec predala je prijavak ministrima u Vladi Republike Hrvatske Darku Horvatu i Gariju Capelliju. Prigodno slovo ispred Spomen ploče znamenitim Hrvatima priločke župe izrekao je zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan.

Na početku je svečane sjednice predsjednik Gradskog vijeća Ujlaki pozvao sve prisutne da minutom šutnje odaju počast svim onima koji su u prošlih 25 godina sudjelovali, na bilo koji način, u stvaranju Grada Preloga. Također, Ujlaki je pobrojao i sve ono što je Gradsko vijeće radilo i čime se bavilo u protekloj 2018. godini. Dodjeljena su Javna priznanja Grada Preloga za 2018. godinu. Tako su Plakete Grada Preloga primili Slavica Beti iz Preloga, Ljubica Židov iz Cirkovljana, Valent Pigac iz Čukovca, Vladimir Kutnjak iz Preloga te Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog. Grbom Grada Preloga nagrađeni su Božidar Glavina iz Preloga, Josip Kobal iz Draškovca te Marija Hrešć iz Preloga, koja je i zahvalila u ime svih nagrađenih. Svim su se prisutnima obratili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zamjenika međimurskog župana Josip Grivec, gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić, a u ime prijateljskih međimurskih općina načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek. Sve je pozdravio i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek istakavši: „Godina iza nas ponovno je bila, možemo reći, uzbudljiva. Sljedeća, sa proračunom od blizu 70 milijuna kuna biti će još uzbudljivija. Dinamičnija, s više posla, s više radnih zadataka za sve zaposlene u gradskoj upravi. Dio sredstava koje planiramo u Proračunu stiže iz raznih projekata i ne bih bio pošten, da osim gradskim zaposlenicima, koji sudjeluju u pisanju i provođenju projekata, ne zahvalim na pomoći svim županijskim i državnim institucijama, a posebno ministru gospodarstva, poduzetništva i obrta, gospodinu Darku Horvatu. Ministre Horvat, kada vidite kako Prelog danas izgleda, kako radimo i trošimo sredstva, kako izgleda naše gospodarstvo, mislim da ne žalite ni za jednim savjetom, ni za jednom pomoći našem Gradu Prelogu. Također, Prelog je ponosan što je dio Međimurske županije, županije koja je u mnogim stvarima predvodnik u Republici Hrvatskoj te se nadamo još boljoj suradnji sa našom županijskom vlasti.“

Uz njih svojim su dolaskom Prelogu Dan Grada Preloga čestitali ministar turizma Gari Capelli, zamjenica župana Sandra Herman, zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina predstavnici Občine Puconci iz Slovenije, predstavnici brojnih meimurskih gradova i općina, predstavnici institucija i javnih poduzeća s područja Grada Preloga i Međimurske županije. Prikazan je drugi po redu Priločki dnevnik, Studia Vipro iz Preloga, dok su u prigodnom programu sujelovali Pjevački zbor Grada Preloga, Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog te sjajni glazbenici iz Preloga Filip Hozjak i Danijel Oto.

Film "Drugi Priločki dnevnik" možete pogledati ovdje

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr