SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Tamara Balent, Stjepan Hunjak, rukometašice i ribolovci iz Draškovca najbolji sportaši Preloga

29.01.2020

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga i Grad Prelog nagradili su najbolje sportaše s područja Preloga, a dodjeljene su i nagrade i priznanja mladim sportašima i zaslužnim sportskim djelatnicima. Dodjela nagrada održana je u srijedu, 29. siječnja, u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Sve je na početku svečanosti pozdravio predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, a dolaskom su najbolje sportaše Preloga pozdravili i zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić te predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić. Priznanja za rezultate u prošloj godini primili su mladi sportaši Lucija Hozjak (atletika, stolni tenis), Luka Čonkaš (atletika), Katarina Rojko (sportski ribolov), David Bermanec (karate), Lovro Zvonarek (nogomet) te mlada ekipa Nogometnog kluba Mladost Komet. Nagrađeni su i zaslužni sportski djelatnici. Nikola Markan primio je priznanje za zasluge u razvoju karatea, Vinko Naranđa za zasluge u razvoju sportskog ribolova, Renato Balent, Damir Baranašić i Josef Balaszin za zasluge u razvoju nogometa, a Danijela Sraka za zasluge u razvoju ženskog rukometa na području Preloga. Posthumno je priznanjem za zasluge u razvoju sporta na području Grada Preloga nagrađen Draško Mihinjač.

Najboljom je ženskom ekipom proglašena ekipa Ženskog rukometnog kluba Prelog, Nakon završene sezone 2018/2019., u seniorskom sastavu ŽRK Prelog došlo je do velikih promjena u klubu. Vrlo predanim radom, angažiranosti na treningu, posvećenosti svakoj igračici,  novi trener Alen Požgaj posložio je ekipu, a  kao dokaz dobrog trenerskog rada stiglo je osvajanje titule jesenskog prvaka, 1.mjesta u 3. HRL Sjever. Za ŽRK Prelog u sezoni 2019/2020. nastupaju: Cerovec Maja, Fabić Nika, Herenčić Ivana, Gašparić Viktorija, Glavina Eva, Hošnjak Ana, Hozjak Tonka, Kos Ema, Lipić Dora, Novak Tanja, Obadić Lara, Pavlic Patricija,Pintarić Mirela, Poljaković Daria, Rođak Rea i Sraka Nika. Feeder ekipa Sportsko ribolovnog društva Smuđ iz Draškovca proglašena je najboljom muškom ekipom. Jedna je to od tri klupske ekipe te se natječe u 1. Hrvatskoj Feeder lizi/lov ribe hranilicom na dnu. Ekipu čine Marko Sraga, Davor Florijanić, Nenad Lovrinčević te Krunoslav Klepač i Marko Joskić. Prva hrvatska liga okupila je 10 ekipa koje su se natjecale kroz devet kola. U ukupnom poretku na kraju sezone, ekipa Smuđa završila je na drugom mjestu te je osvojila naslov viceprvaka Hrvatske. Treba napomenuti da je ovo najbolji ekipni rezultat u povijesti društva, koje će uskoro proslaviti 40 godina postojanja. Davor Florijanić i Marko Sraga biti će dio hrvatske reprezentacije u ovoj disciplini te predstavljati našu zemlju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Najbolja sportašica Grada Preloga je Tamara Balent. Tamara Balent trenira tenis od šeste godine u Teniskom klubu Prelog pod vodstvom trenera Damira Krčara. Već niz godina ostvaruje izvrsne rezultate na brojnim teniskim turnirima mlađih dobnih kategorija. Najbolje rezultate ostvarila je u 2019. godini. Sudjelovala je na 26 turnira, 8 puta osvaja 1.mjesto, 5 puta 2. mjesto i 4 puta 3.mjesto. Ovim rezultatima postiže i ranking 2. tenisačice Hrvatske u svojoj kategoriji. Dosad je sudjelovala na oko 150 turnira diljem Hrvatske, te desetak međunarodnih gdje je redovito postizala odlične rezultate. Uz odlične rezultate u tenisu, Tamara je i odlična učenica s prosjekom ocjena 5.0. Biciklista Stjepan Hunjak proglašen je najboljim sportašem Preloga. Do sada je nastupao na preko 300 utrka u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Crnoj gori, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini. Prvi uspješan rezultat bilo je treće mjesto na državnom prvenstvu  2012. godine u kategoriji U13 dječaci do 13 godina. Prošle je godine postao juniorski nacionalni prvak Hrvatske za 2019. godinu u disciplini ciklokros, disciplini Cross country olimpic, te  disciplini Cross country maraton, prvak Hrvatske u disciplini Cross country eliminator, ukupni pobjednik Kupa Hrvatske u disciplini Cross country olimpic te disciplini Cross country maraton u kategoriji juniora. Stjepan Hunjak stalni je član hrvatske juniorske MTB reprezentacije.

Kroz program dodjele nagrada je vodio Željko Sokač, a u prigodnom glazbenom programu nastupili su Filip Hozjak te Martina Sabljak i Krunoslav Lajtman.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr