SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Tigrići i Vatreni zmajčeki najbolje ekipe na Telemach Danu sporta u Prelogu

16.06.2023

Park Mladosti u Prelogu 10. godinu za redom ugostio je  Telemach Dan sporta - veliki sportsko-edukativni dan, na kojem su se djeca natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Mlade su natjecatelje podržali Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga, Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga, Željko Sokač, predsjednik kluba domaćina u Parku Mladosti – Nogometnog kluba Mladost Komet Prelog i Zdravko Kolarić, načelnik Policijske postaje Prelog.

„Ove godine se obilježava 10 godina otkako su Sportske igre mladih u Prelogu. Igre su postale jedan mini brand grada Preloga, koji djeca s radosti i veseljem očekuju. Ponosni smo i na dvostruke međunarodne prvake koji dolaze iz našeg grada, a vjerujemo i u njihove nove sportske uspjehe.“, rekao je gradonačelnik Kolarek.

“Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije - uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” - izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.

“Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već  27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play.” - istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli međunarodni prvaci u graničaru ekipa Vatreni zmajčeki. Djeca su se natjecala u atletici i graničaru, u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan. Najspretnijim ekipama i najbržim trkačima medalje su dodijelili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga. Najbolje ekipe u graničaru bile su Tigrići u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa Vatreni zmajčeki u kategoriji 2012. godište i mlađi. Najbrži atletičari iz Preloga u kategoriji 2012. godište i mlađi su Pavla Posavec u kategoriji djevojčica i Gabriel Madić u kategoriji dječaka.  U kategoriji 2014. godište i mlađi kod djevojčica Janja Hižman, a kod dječaka Jakov Madić putuju na državnu završnicu u Rijeku.

U sklopu Telemach Dana sporta u Prelogu predstavnici Crvenog križa Međimurske županije za djecu su održali edukaciju o pružanju prve pomoći. Policijska uprava međimurska održala je edukaciju “Stop nasilju na sportskim terenima - Reci “NE” govoru mržnje”. Djeca su se imala priliku zabavljati i u EON korneru. U Prelogu na sportsko-zabavnom danu nastupila su djeca Dječjeg vrtića Vesela loptica, Puhački orkestar Grada Preloga i Plesni studio Korak.  Glazbena poslastica za sve posjetitelje bio je nastup Matije Cveka i & The Funkensteinersa, koji su rasplesali sve generacije u Parku Mladosti. Više od 2 sata publika je uživala u koncertu, a Matija i bend nakon nastupa nastavili su druženje s fanovima.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetio je sve županije u Hrvatskoj, i održato ukupno 27 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju. Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika). U dvadeset I sedmoj sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr