SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Tonka Hozjak, Andrej Hladnik, tenisači i sportske ribolovkinje najbolji sportaši Preloga

25.02.2023

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga dodijelila je, u subotu 25. veljače, nagrade najboljim sportašima Grada Preloga u 2022. godini. Na svečanosti, održanoj u Domu kulture Grada Preloga, o sportu u Prelogu govorio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Dejan Naranđa, a sve su okupljene sportaše pozdravili i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije te član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Mato Kljajić i predsjednik Zajednice sportskih udruga Velike Gorice Goran Kovačić. Nagrađen je niz mladih perspektivnih sportaša. Tako su nagrađene ekipe mlađih kategorija Nogometnog kluba Mladost Komet iz Preloga, koje su prošle sezone osvojili naslove prvaka u ligaškim natjecanjima: ekipe U9 (trener Denis Golubić – pobjednici Kvalitetne lige Škola nogometa MNS – a u konkurenciji U9), U11 (trener Ivan Jarić – pobjednici Kvalitetne lige Škola nogometa MNS – a u konkurenciji U11 i pobjednici 2 NL Zapad HNS Regije sjever) i U19 (trener Davor Balent – pobjednici Kvalitetne lige Škola nogometa MNS – a u konkurenciji U19). Nagrade su primili i Lea Potarić (sportski ribolov), Dalia Šestak (karate), Helena Cmrečki (stolni tenis), Lara Begović (rukomet), Ena Madić (nogomet), Dino Slaviček (sportski ribolov), Fran Matošić (stolni tenis) i Andro Sokač (nogomet). Kao zaslužni sportski djelatnici nagrađeni su Damir Pigac (za zasluge za razvoj nogometa) i Dejan Rođak (za zasluge za razvoj ženskog rukometa), dok je priznanje za ukupan doprinos razvoju sporta primio Damir Krčar, uspješni i priznati teniski trener i sportski djelatnik. Najbolja ženska ekipa je seniorska ekipa Športsko ribolovnog društva Glavatica, najbolja muška ekipa Teniski klub Prelog, a najboljim su sportašima Preloga proglašeni Andrej Hladnik i Tonka Hozjak. Nagrade su najboljima predali predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, a program dodjele nagrada svojim su nastupom uljepšale Eva Petković, Paola Novak te Plesna skupina Osnovne škole Prelog (Plesni studio Korak).

VIDEO - Najbolji sportaši Grada Preloga u 2022 godini

TENISKI KLUB PRELOG – NAJBOLJA MUŠKA EKIPA U 2022. GODINI

Kao član Hrvatskog teniskog saveza, Teniski klub Prelog svake se godine  natječe u 3. seniorskoj ligi HTS-a, Regija sjever, koju čine klubovi Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.  U 2022. godini ekipa Teniskog kluba Prelog pod vodstvom kapetana Hrvoja Kavrana, plasirala se u vrlo jakoj konkurenciji velikih klubova iz Koprivnice, Ivanca, Varaždina, Đurđevca, u finale i postala viceprvak 3. lige HTS Regije Sjever te najbolje plasirana ekipa s područja Međimurske županije, čime je postignut i najbolji rezultat unazad više od 10 godina. Cilj je tijekom sljedećih godina kvalificirati se za doigravanje za 2. ligu Hrvatskog teniskog saveza. Za seniorsku ekipu Teniskog kluba Prelog, pod kapetanskom palicom Hrvoja Kavrana, igrali su: Luka Dominić, Branko Novak, Tomislav Repalust, Dino Peklar, Josip Ludaš, Karlo Novak, Karlo Blagović, Matija Prprović, Davor Vurušić i Filip Fabić.

ŠRD „GLAVATICA“ – NAJBOLJA ŽENSKA EKIPA U 2022. GODINI

U protekloj sezoni, seniorke Sportsko ribolovnog društva Glavatica, po prvi puta u povijesti nastupile su u Prvoj Hrvatskoj ligi. U debitantskoj sezoni u konkurenciji šest ekipa zauzele su peto mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji zauzele su deveto, sedamnaesto i devetnaesto mjesto od dvadeset natjecateljica. Članice ekipe bile su: Petra Tomić, Katarina Rojko te Antonija Stančin, a na natjecanjima su ih pratili kapetani Mario Tomić, Mladen Rojko te Darko Stančin.

NAJBOLJI SPORTAŠ – ANDREJ HLADNIK

Sportski put Andreja Hladnika počeo je na nogometnim terenima Sportskog parka Mladost u Prelogu. Nogomet je igrao i klubovima iz Čukovca, Donjeg Mihaljevca te Čehovca. Nakon aktivnog bavljenja nogometom, sportski put ga je odveo na trkačke, dugoprugaške staze. Od 2018. godine član je Atletskog kluba Varaždin, gdje trenira pod stručnim vodstvom trenera Josipa Lackovića, legenda hrvatske trkačke scene. Gotovo da nema utrke u Hrvatskoj u kojoj Andrej nije stao na postolje, a ove se godine okitio i naslovom prvaka Hrvatske. Pobjedom na ovogodišnjem Sljemenskom maratonu 2022., s vremenom 3:31:14, Hladnik je postao prvak Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze. Pobjednik je Plitvičkog maratona, utrke Mač grofa Draškovića, osvajao niz ekipnih medalja sa svojim klubom Atletskim klubom Varaždin. Velika podrška u svakodnevnim mu je treninzima i brojnim natjecanjima njegova obitelj.

NAJBOLJA SPORTAŠICA – TONKA HOZJAK

Tonkine sportske ljubavi su rukomet i stolni tenis. Članica je Gradskog stolnoteniskog kluba Prelog. 2016. godine s ekipom igrala je 1. Hrvatsku stolnotenisku ligu žene istok. Prvi turnir na kojem je nastupila bio je Turnir Djeda Božićnjaka u Kotoribi gdje je u kategoriji najmlađih kadetkinja osvojila 1. mjesto. Brojne su medalje koje je Tonka osvajala na brojnim natjecanjima u mlađim kategorijama. Ove je godine nakon četiri godine stanke u igranju stolnog tenisa, povratkom za zeleni stol, osvojila naslov seniorske prvakinje Međimurja. Članica je klupske stolnoteniske ekipe koja se natječe u Petoj međimurskoj ligi. Do ove je godine Tonka bila i aktivna igračica Ženskog rukometnog kluba Prelog. Njezino opredjeljenje sportu vidljivo je i iz njezinog izbora zanimanja. Tonka je studentica Sveučilišta Sjever, preddiplomskog stručnog studija fizioterapije. „Zahvalna sam svima koji su mi pomogli da dođem do ovog rezultata, GSTK-u Prelog, trenerima Robertu Mikacu i Ninu Bujanu, obitelji i mojim suigračima s kojima treniram“, poručuje Tonka Hozjak.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr