SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Uključite se u projekt „ZAjedno!“

Fotografije uz članak 3
16.09.2021

Međimurska županija partner je na projektu „ZAjedno!“ koji provodi Udruga specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin s partnerima. Radi se o projektu koji omogućuje nezaposlenim mladim osobama, u dobnoj skupini od 15 do 29 godina, koji se ne školuju, ne obrazuju i nisu prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje u protekla četiri mjeseca, da se uključe u prekvalifikaciju ili dodatno osposobljavanje radi lakšeg uključivanja na tržište rada. Ulaskom u projekt omogućit će im se besplatno obrazovanje ili osposobljavanje prema njihovim željama i mogućnostima. Projektom će se utjecati na ukupno 30 mladih osoba kojima će se omogućiti obrazovanje i profesionalno usmjeravanje potrebno za izlazak iz statusa neaktivnosti, između ostalog pripadnika romske nacionalnosti, koji su u posebnom riziku od siromaštva zbog poteškoća pri zapošljavanju.

U Republici Hrvatskoj NEET (engl. Not in Employment, Education or Training). osobama smatramo osobe u dobnoj skupini od 15 do 29 godina koji nisu zaposleni, ne obrazuju se niti usavršavaju. Mladi koji pripadaju ovoj skupini su teško zapošljivi te su zbog toga izloženi riziku od siromaštva i neizvjesne budućnosti. Sukladno „Analizi stanja i preporuka za razvoj aktivnosti za osobe u NEET statusu“, Međimurska i Varaždinska županija pripadaju skupini županija s postotkom neaktivnih mladih od 75,7 % odnosno 76,2%. Projekt je usmjeren ka socijalnim, ekonomskim, kulturnim i obrazovnim potrebama pripadnika NEET skupine te se vodi načelom integracije rodne perspektive. Kroz individualni pristup svakom korisniku dijagnosticirat će se i identificirati problemi koji dovode do isključivanja sa tržišta rada ili nemogućnosti uključivanja na tržište rada te će se kroz savjetodavno terapijski pristup osoba osposobljavati i osnaživati da uočene probleme prevlada kako bi bila spremnija za danje konkuriranje na tržištu rada.

Cilj projekta „ZAjedno!“ je omogućiti pristup neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada kroz provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Pozivamo sve potencijalne korisnike da se jave i prijave kako bi stekli mogućnost sudjelovati u ovom projektu. Projekt „ZAjedno!“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr