SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Vatreni Zmajčeki, ponos Preloga, sudjelovali na svečanosti Sportskih igara mladih u Beogradu

27.02.2024

Vatreni Zmajčeki iz Preloga, višestruku državni i međunarodni pobjednici Sportskih igara mladih u graničaru, bili su dio svečanosti u Beogradu, gdje je Karl-Heinz Rummenigge, bivši njemački nogometaš i član nadzornog odbora Bayern Münchena, proglašen ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih. U sklopu programa održano je i revijalno natjecanje u jednoj od najpopularnijih sportskih disciplina Plazma Sportskih igara mladih – graničaru, na kojem su sudjelovala djeca iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Među tim ekipama sudjelovala je i ekipa Vatrenih Zmajčeka, koja je doista ponos Preloga.

Rummenigge je tako podržao najveću sportsko amatersku manifestaciju u Europi i postao dio velike SIM obitelji ambasadora među kojima su Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a, sportaši Luka Modrić, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Slaven Bilić i mnogi drugi. Dvostruki osvajač Zlatne lopte, jedan od najboljih svjetskih napadača 1970-ih i 1980-ih, osvajač europskog prvenstva Karl-Heinz Rummenigge, najveći dio karijere proveo je u Bayernu, gdje je danas član nadzornog odbora, a od sada ambasador Sportskih igara mladih.Sportske igre mladih kroz 28 godina djelovanja od osnutka okupile su više od 2,7 milijuna djece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, a od ove godine kao četvrta zemlja priključila se i Slovenija. Novom ambasadoru na svečanoj ceremoniji čestitke su uputili i dugogodišnji SIM ambasadori Aleksander Čeferin, predsjednik UEFE, kao i Arkady Dvorkovich, predsjednik FIDE – svjetske šahovske organizacije, ali i brojni sportski dužnosnici Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Dragan Džajić, predsjednik nogometnog saveza Srbije, Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog odbora Srbije, Predrag Danilović, predsjednik Košarkaškog saveza Srbije. Ceremoniji su nazočili brojni uzvanici iz sportskog, političkog, ekonomskog života, kao i predstavnici sponzora Svetoslav Atanasov, Gorica Stojković i Charlotte Cooper ispred Coca Cola Company, Saša Pozder, direktor i vlasnik Medical Investment Solutions, Hrvoje Prkačin, CEO Europlakat, Krešimir Macan, vlasnik Manjgura Hrvatska, Marco Elio Rottigni, glavni direktor sektora za inozemne banke Intesa banke, Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke te Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane. Među uzvanicima mogla su se vidjeti i brojna poznata lica, sportaši i sportske legende Ivan Perišić, Šime Vrsaljko, Nemanja Vidić, Aljoša Asanović, Aleksandar Kolarov, Aitor Karanca, Predrag Mijatović, Stipe Pletikosa, Mehmed Baždarević, Tonči Gabrić, Vladimir Radmanović, Marko Simeunović, Mirza Džomba, Gordan Perić, Zoran Bata Mirković, Jurica Vranješ, Igor Rakočević, Dejan Tomašević i mnogi drugi.

Grad Prelog već je niz godina dio obitelji Sportskih igara mladih, a na uvijek sjajnoj organizaciji u Prelogu sigurno treba zahvaliti i ekipi SIM-ovaca predvođenih sjajnim Mariom Bauerom, jednim od najzaslužnijih što je Prelog tako dobar, dugogodišnji, domaćin ove sportske manifestacije. Ove će se godine Sportske igre mladih u Prelogu održati u mjesecu svibnju, u srijedu 29. svibnja.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr