SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Vatrogasci iz Čehovca okupili se na godišnjoj Skupštini, devedeset i trećoj po redu

02.03.2024

U subotu 2. ožujka, u prostorijama društvenog doma Čehovec održana je 93. redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a Čehovec. Skupštinu je otvorio i vodio tijekom večeri, sukladno Statutu društva, predsjednik Mario Vrbanec, a na njoj je bilo prisutno tridesetak domaćih članova društva te članovi desetak susjednih i prijateljskih društava. Od gostiju, pozivu na Skupštinu su se odazvali predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, zamjenik gradonačelnika Preloga Zdravko Kvakan, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš, tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Nikola Besedić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Preloga Slavko Štefan, predsjednik Mjesnog odbora Čehovec Matija Strahija, kum zastave Dragutin Švenda i predstavnik NK ČSK – a Dragutin Baranašić.

Nakon otvaranja Skupštine izvješće Upravnog odbora i Zapovjednika za proteklu 2023. godinu podnio je predsjednik društva Mario Vrbanec te je u njemu opisao povijest samog društva, broj članova i aktivnosti koje je društvo provodilo tokom protekle godine. Prošla je godina bila aktivnostima veoma aktivna za razliku od prethodnih kada je korona virus diktirao dinamiku odvijanja istih te je nabrojeno niz manifestacija, radnih akcija i vježbi na kojima su članovi sudjelovali. Imali su nekoliko tehničkih intervencija i na sreću godinu bez požara što je dokaz da je protupožarna preventiva dobro izvršena te da je osviještenost mještana u vezi potencijalnih opasnosti od požara na visokoj razini. Također se navodi da je u planu za 2024. godinu nabava navalnog vozila. Članove Skupštine i goste predsjednik je obavijestio kako je iste subote u Čehovcu uspješno završena dvotjedna obuka za zvanje vatrogasac i vatrogasac I klase koju je pohađalo pedesetak polaznika, članova vatrogasnih društava iz donjeg dijela Međimurja. Izvješće blagajnika je podnio je Matija Strahija, dok je prijedlog Financijskog plana za 2024. i 2025. te Program rada pročitao zapovjednik Velimir Švenda. Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Karolina Hlišć Baranašić.

Na kraju Skupštine spomenicu za 10 godina rada u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Čehovec primili su Mladen Kivač, Matija Kuhanec i Kristina Mustač, spomenicu za 30 godina rada u društvu Tomislav Habuš dok su spomenice za 50 godina rada primili Zlatko Kuhanec i Ivan Kutnjak. Podijeljene su i posebne medalje Hrvatske vatrogasne zajednice za pomoć unesrećenima u potresu u Općini Majur gdje su bila prisutna dva člana i to Matija Kuhanec i Vanja Novak. Uvjerenja o usavršavanju za specijalnost za aparate za zaštitu dišnih organa primili su Dejan Purić i Vanja Novak.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr