SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Vatrogasci iz Draškovovca održali skupštinu

10.02.2018

U subotu, 10. veljače 2018. godine, održana je 94. redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draškovec. Skupštinu je otvorio predsjednik društva  Nenad Tota, a skupštini je prisustvovalo 37 članova starijih od 18 godina i 14 članova podmlatka i mladeži. Skupštinu su nazočili gosti: gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj, predstavnik Kluba veterana međimurske županije Ivan Golomboš, predstavnik Vatrogasne zajednice Grada Preloga i DVD-a Prelog Dubravko Cvetko te predstavnici mjesnih udruga. Skupštini se odazvalo i 24 predstavnika iz susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava: Prelog, Cirkovljan, Čehovec, Čukovec, Donja Dubrava, Goričan, Oporovec, Sveta Marija i Belica.

Izvješće upravnog odbora podnio je tajnik Mihajlo Pongrac, izvješće zapovjednika Stjepan Matijačić, financijsko izvješće blagajnik Tomislav Kovač, a izvješće nadzornog odbora Ivan Horvat. Program rada i prateći financijski plan za 2018. prezentirao je predsjednik Nenad Tota. Podnijeta izvješća, program rada i financijski plan za 2018. godinu kojeg je donio Upravni odbor krajem 2017. godine jednoglasno su prihvaćeni. U društvo su primljeni novi članovi: Filip Repalust i Josip Črep. Na samoj skupštini diplome za zvanje vatrogasac primili su: David Repalust, Marija Poredoš Peklar, Lucija Vlah, Dragana Tota, Tamara Repalust, Monika Repalust i Karolina Pintar, a diplome za specijalnost zaštita dišnih organa: Mario Slaviček, Mihajlo Pongrac i Nenad Tota. Spomenicu za 30 godina rada u vatrogastvu primio je Mihajlo Pongrac, a za 40 godina Stjepan Kavran. Spomenicu vatrogasni veteran može primiti član sa 60 godina starosti i 30 godina aktivnog rada u društvu, a primili su je: Valent Mikec, Ivan Slaviček, Đuro Ivančok, Ivan Mirić, Stjepan Repalust, Ivan Horvat i Stjepan Kalšan. Višegodišnjim članovima Kluba veterana Pavlu Horvatu, Ivanu Markoviću i Pavlu Kočišu predstavnik Kluba veterana Ivan Golomboš predao je prigodnu monografiju.

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek pozdravio je članove Skupštine, čestitao na uspješnom radu društva, uputio je riječi potpore te posebno pohvalio na aktivnom članstvu društva od podmlatka do veterana. Predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije  Mladen Kanižaj pohvalio je rad društva te uručio uvjerenja, diplome i spomenice. Bodovanjem rada društva od strane Vatrogasne zajednice Međimurske županije za proteklu 2017. godinu društvo je i dalje u prvoj zlatnoj trećini u kategoriji ostala društva, a rezultat je to niza aktivnosti s područja preventive i intervencije, natjecanja, ulaganja u opremu, održavanja opreme i sredstava za gašenje, usavršavanja i školovanja, vršenja edukacije i promidžbe, taktičkih i pokaznih vježbi i sve većeg broja članova. Natjecateljski duh drži na okupu članove od najmlađih kategorija do seniorskih, a ove godine kao i dugi niz prijašnjih, ekipe odnose prva mjesta na natjecanju Vatrogasne zajednice Grada Preloga te zapažene rezultate na drugim natjecanjima. Dobrovoljnim radom, upornošću i gorućom željom za napretkom pojedinih članova krenulo se u izradu sprava za vježbalište za mladež koja je većim dijelom završena i koristi se na veselje najmlađim članovima. Članovi mladeži također su bili uključeni oko uređenja same staze. Posebna zahvala upućena je mještanima Draškovca i Hemuševca, Gradu Prelogu, kao i sponzorima i donatorima koji su uvijek spremni pomoći.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr