SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

VAŽNO – Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 10. srpnja 2020.

Fotografije uz članak 4
10.07.2020

U protekla 24 sata zabilježeno je 116 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1038

Među njima su 104 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3532 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 117 preminulo, a 2377 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4608 osoba.

Do danas je ukupno testirano 91 486 osoba, od toga 1722 u posljednja 24 sata.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Navedenom Odlukom se uvode nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002