SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Prelog

Fotografije uz članak 1
Završeno 17.05.2019 - 17.05.2019

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se 17. svibnja s početkom u 15 sati u sportskom centru Mladost. Prelogom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje, a sve građane očekuje i večernji koncert Miroslava Škore.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će  djeca iz osnovnih škola s područja Preloga koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Na nogometnim terenima, najbolji malonogometaši Međimurske županije borit će se za plasman na državnu završnicu Coca- Cola Cupa koja će se održati krajem srpnja u Splitu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri.

Sportsko- zabavni dan završit će velikim koncertom Miroslava Škore s početkom u 20.00 sati, darom Grada Preloga i Plazma Sportskih igara mladih svim građanima i gostima Preloga. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku: “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/ i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr