SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Deset godina Pjevačkog zbora Grada Preloga uz pjesmu, druženje i veselje

19.11.2023

Prigodnim koncertom u Domu kulture Grada Preloga, svojih je deset godina postojanja obilježio Pjevački zbor Grada Preloga. Pjevački zbor Grada Preloga osnovan je 2013. godine s ciljem njegovanja  glazbenog izričaja našeg kraja, te njegovanja i prenošenja ljepote glazbenog izričaja uopće. Na inicijativu nekolicine entuzijasta rodila se ideja da se osnuje Zbor grada Preloga kao prilog obogaćivanju kulturnog života Grada. Čelnici Grada prihvatili su i podržali ideju koja i danas živi.

9. rujna 2013. održana je osnivačka Skupština. Predsjedala je prof. Ljubica Crnčec. Na Skupštini je donesen Statut Udruge te odluka da se pokrene proces upisa Udruge u Registar udruga. Pjevački zbor grad Preloga upisan je u Registar udruga 30. 12. 2013. godine. Udruga je s djelovanjem službeno započela 9. listopada. Na osnivačkoj Skupštini imenovan je Upravni i Nadzorni odbor Udruge.  Prva predsjednica Zbora bila je dr. Lidija Vidović Zvonar koja je u Zboru od samog početka pa do danas. Dvije profesorice glazbe i inicijatorice i prve stručne voditeljice zbora bile su prof. Ljubica Crnčec i prof. Tena Glavak. Prema Registru članova Zbor je u početku imao 35 aktivnih članica.  Pjevački zbor Grada Preloga redovito sudjeluje  u događanjima  u organizaciji Grada: Sajam cvijeća, obilježavanje blagdana sv. Jakoba, Dan Grada Preloga, Božićni koncert. Već tradicionalno, povodom Međunarodnog dana žena, organiziraju koncert „Prelog svojim ženama“. Pjevale su si svetu misu u zagrebačkoj katedrali prigodom Međimurskog proščenja u Zagrebu. Gostovali su na koncertima u inozemstvu u Nagykanyzsi, Lendavi te na božićnom koncertu sopranistice Marije Vidović u Beču. Posebno su ponosne na srebrnu i dvije brončane plakete na međunarodnom natjecanju zborova “Zlatna lipa Tuhlja” u Tuhelju. Danas je voditeljica Pjevačkog zbora Grada Preloga profesorica Martina Jakšić Rodiger.

Rođendan je proslavljen uz pjesmu i ples, a gosti rođendanskog druženja bili su članovi Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Prelog, Tamburaški sastav Udruge umirovljenika „Miris čempresa“, Kulturna udruga Seljačka sloga Prelog te sjajni mladi glazbenici Rafaela Čanžar i Filip Hozjak. Svima je u prigodnom govoru zahvalila predsjednica Udruge Pjevački zbor Grada Preloga Anica Trstenjak koja je podijelila zahvalnice dosadašnjim voditeljicama Pjevačkog zbora, a na deset godina rada Pjevačkom zboru Grada Preloga čestitao je i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr