SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Ja, pa ja i opet ja!

Fotografije uz članak 12
18.04.2024

Zbiljna epidemija narcisoidnosti, koja u globalnom društvu vlada već neko vrijeme, potaknula je Josipu Pavičić da napiše priručnik Ja, pa ja i opet ja!.

Svi smo na neki smo način pogođeni tom epidemijom i nitko od nas nije imun na njezine učinke. Okruženi smo narcisima i nema pravila ni obrasca po kojem ih možemo prepoznati na prvi pogled. I zato će ova knjiga čitateljima biti od velike pomoći. U njoj Josipa Pavičić pomno proučava narcisoidnu osobnost, taj neizlječiv i često za okolinu razoran poremećaj s kojim se danas sve češće susrećemo u svim životnim područjima: od obiteljskog i prijateljskog okruženja preko poslovnog i javnog pa sve do romantičnih odnosa. Knjiga je ilustrirana istinitim pričama s kojima se mnogi od nas mogu poistovjetiti i možda u njima prepoznati slična osobna iskustva, a uz pomoć tehnika i alata koje nam autorica nudi možemo naučiti kako prepoznati „narcisa“, ali i što bezbolnije i brže iscijeliti se ako nam se ipak dogodi ljubav ili bliski susret s njim. Napisana jednostavnim jezikom, ali stručno utemeljena, ova će nas knjiga ohrabriti i pomoći nam da povratimo poljuljano samopouzdanje i nastavimo živjeti onako kako zavrjeđujemo: sretno, zadovoljno, punim plućima, s vjerom u život i ljude.

Knjiga je doživjela pohvale stručnjaka, pa tako psihijatrica dr. Ana Pavlović u predgovoru navodi da ovo djelo nudi veliku pomoć pri ublažavanju emocionalne patnje osobama bliskim narcističnim osobnostima, a pomaže i da se razumije razvoj takvih osobnosti i dinamika odnosa s njima. Dr. Pavlović knjigu smatra pitkom i korisnom upravo zato što nudi nadu, daje odgovore i rješenja, može poslužiti kao oslonac. Usto, naglašava važnost poznavanja vlastitog unutarnjeg svijeta, a pokazuje i hrabrost izlaganja svijetu. Njezina kolegica, dr. sc. Antonia Puljić, također misli da će knjiga Josipe Pavičić pomoći čitateljima da prepoznaju narcise u „punom sjaju“ jer, između ostalog, prikazuje one najmalignije oblike narcisoidnih osobnosti, koje u svom narcističnom „plesu“ nikog ne vide i ne čuju, sišu energiju i emocionalno zlostavljaju partnera. S druge strane, sama knjiga dokaz je kako je moguć povratak k sebi i kako se može prekinuti začarani krug s narcisom.

Josipa je svoju knjigu predstavila preloškoj publici u četvrtak, 18. travnja 2024. godine, čime je službeno započelo obilježavanje manifestacije Noć knjige u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga.

Knjiga će biti dostupna za posudbu od sljedećeg tjedna.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr