SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301
Tagovi: Osnovna škola Draškovec 

Proljetni kros Međimurja

Fotografije uz članak 5
26.03.2011
26. ožujka

Rekordni broj sudionika okupio se posljednje subote mjeseca ožujka na Proljetnom krosu za 2011. godinu, koji se već sedmu godinu zaredom održava na travnatim terenima u jezeru kraj Staroga Grada u Čakovcu.

Sunčano i toplo vrijeme ponovo je išlo na ruku organizatoru, Atletskom klubu Međimurje iz Čakovca, no posebno zadovoljstvo članovima ovog kluba bilo je omogućiti da rekordnih 925 natjecatelja protrči zelenim tepihom čakovečkog parka. Osim članova AK Međimurje veliki doprinos ovom dugogodišnjem projektu pod nazivom "Trčanjem do zdravlja" dali su i suci Zbora atletskih sudaca Međimurja koji redovito prate organizatore i brinu se za regularnost natjecanja.

Treći puta zaredom najuspješnija je bila osnovna škola Nedelišće, čiji su učenici osvojili tri zlatne, tri srebrne i dvije brončane medalje. Sa tri zlatne medalje na drugom je mjestu OŠ Prelog, a po dva zlata osvojili su učenici II. OŠ Čakovec i OŠ Draškovec. Čestitke za nastup idu svima koji su se natjecali jer najvažnije je bilo sudjelovati, no posebnu pohvalu zaslužila je Mateja Jambrović, učenica OŠ Draškovec, koja je na ovom Proljetnom krosu odradila svoju posljednju osnovnoškolsku kros utrku, zaokruživši tako svoj pobjednički niz na svim krosevima od 1-8. razreda! Pokrovitelji natjecanja bili su Grad Čakovec i Međimurska županija koje su predstavljali Zoran Vidović, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, te Petar Novački, predsjednik Skupštine Međimurske županije. Veliki doprinos dali su i dugogodišnji glavni sponzor proljetnog krosa, tvrtka Muraspid, koja je osigurala majice za prvih šest natecatelja u svim kategorijama, a pomogle su i tvrtke: Ambijenti Čakovec, Euroherc podružnica Čakovec, Međimurjeplet Čakovec, Linea cod Čakovec i Stolarija Kikelj Čakovec. Djelatnici Doma zdravlja Čakovec osigurali su hitnu liječničku pomoć koja na sreću nije nikome zatrebala.

UTRKA GRADA ČAKOVCA U SRIJEDU 25. SVIBNJA Trčanje kao najjednostavniji oblik tjelesne aktivnosti iz godine u godinu sve je pristupačniji i prihvatljiviji, kako mladima tako i starijim osobama, i evidentno je da se sve više njih bavi ovim zdravim sportom. Atletski klub Međimurje sljedeću trkačku akciju imati će za otprilike dva mjeseca, u srijedu 25. svibnja, kada će se održati peta po redu Utrka Grada Čakovca. Svi ljubitelji trčanja već sada se mogu početi pripremati, kako bi spremni dočekali ovaj sportski događaj, u kojem nemoraju sudjelovati samo kao gledatelji već se slobodno mogu uključiti u jednu od utrka porgrama.

Rezultate krosa možete pogledati u pdf formatu

Datoteke uz članak
proljetni_kros.pdf     322.56 kB

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr