SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301
Tagovi: Osnovna škola Prelog 

Dan OŠ Prelog

Fotografije uz članak 7
18.06.2012
12. lipnja

Osnovna škola Prelog obilježila je svoj dan.

Na Dan škole nagrađeni su najbolji učenici, kojima je, uz ostale, čestitao i saborski zastupnik i gradonačelnik Dragutin Glavina, zaželjevši im uspjeh u daljnjem školovanju. Za najbolju učenicu izabrana je Josipa Golomboš, učenica 8.d razreda. Josipa je odlična učenica od 1. do 8. razreda. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima i državnoj smotri. U 7. razredu osvojila je 4. mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, a u 8. razredu na istom je natjecanju osvojila 10. mjesto. U 7. je razredu uspješno sudjelovala i na Državnoj smotri Lidrano. Sa sportskom ekipom škole osvojila je 2. mjesto na Državnom natjecanju iz rukometa. Pohađa mnoge izvannastavne aktivnosti i dodatnu nastavu iz hrvatskog jezika, fizike i biologije. Aktivna je članica novinarske grupe škole. Izvan škole također se bavi rukometom te sa svojom ekipom osvaja zapažene rezultate - dva puta bile su županijske prvakinje u rukometu ,a ove godine postale su viceprvakinje Hrvatske. Županijska je prvakinja u atletici, a sa košarkaškom ekipom osvojila je srebro i broncu u županiji. Bila je i članica folklorne družine. Redovita je u izvršavanju svojih obaveza i uzornog je vladanja.

Za najboljeg učenika izabran je Vanja Žvorc, učenik 8.a razreda. Vanja je svih osam razreda završio s odličnim uspjehom. Sudjelovao je na županijskim i državnim natjecanjima. U sedmom razredu osvaja 6. mjesto iz geografije, 5. mjesto iz tehničke kulture, 4. mjesto iz kemije i 3. mjesto iz biologije. U osmom razredu Vanja je osvojio 9. mjesto iz biologije, 4. mjesto iz kemije. Na natjecanju Mladih tehničara osvojio je 1.mjesto te uspješno sudjelovao na državnom natjecanju gdje osvaja 7. mjesto. Pohađa dodatnu nastavu iz matematike, kemije, biologije. U slobodno vrijeme igra košarku. Redovit je u izvršavanju svojih obveza i uzornog je vladanja. Uvijek je spreman pomoći ostalim učenicima te je zbog toga i omiljen među njima.

Titulu najbolje sportašice škole osvojila je Barbara Delladio, učenica 8.d razreda. Barbara je svestrana sportašica. Sve zadatke u nastavi savladala je sa lakoćom. Uvijek prisutna, u svim akcijama i uvijek maksimalno angažirana. Osvojila je županijsku broncu u atletici i rukometu, zlato dva puta u rukometu, atletici i bacanju loptice. Regionalno zlato u rukometu i najvrjednije, srebrnu medalju na prvenstvu Hrvatske u rukometu. Barbara je primjer kako se bori za svoju ekipu.
Najbolji sportaš Osnovne škole Prelog je Marko Sermek, učenik 8.a razreda. Marko je učenik koji se raduje u igri i u svakom sportu daje svoj doprinos. Jedan je od rijetkih za kojega možemo kazati da je u četiri godine obavio sve zadatke postavljene u nastavi. Sudjelovao je u gotovo svim natjecanjima i za školu osvojio je dva županijska zlata u rukometu, jedno zlato u atletici, regionalno zlato i broncu u rukometu, i najvrjednije, zlatnu medalju na državnom u rukometu.
U petak je za učenike OŠ Prelog i nastavnike služena sveta misa za kraj školske godine.

Zadnji dan škole je protekao u sportskom duhu jer su za učenike razredne i predmetne nastave organizirana zanimljiva natjecanja. Škola je ponovno obnovila status eko škole pa je Dan škole obilježen i podizanjem eko zastave.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr