SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301
Tagovi: Osnovna škola Draškovec  Valentinovo 

Valentinovo u Draškovcu

Fotografije uz članak 9
20.02.2014

14. veljače

U petak, 14. veljače u Domu kulture Draškovec održan je koncert pod nazivom „Valentinovo za bake i djedove“.

Ova manifestacija simpatičnog naziva održava se već tradicionalno na inicijativu ravnateljice OŠ Draškovec, Margit Mirić i uz pomoć zaklade Royal. Brojni posjetitelji uživali su u glazbenim nastupima učenika, glazbenih skupina, kao i Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika. Gastronomska ponuda tradicionalne kuhinje dodatno je zaokružila ugodno druženje.

Ovom prigodom je predstavljena i zbirka pjesama bake Marije Kvakan, koja je svojom aktivnošću u školskim aktivnostima i pisanjem pjesama itekako poznata među učenicima OŠ Draškovec. Objavljivanje zbirke je bila životna želja bake Marije. Zajedničkim snagama ravnateljice, učiteljica i učenika s jedne strane i sufinanciranja od strane zaklade Royal, ta želja se ostvarila.

Osnovna škola Draškovec nosi titulu „prijatelja starijih osoba“, a osvojila je vrijedne nagrade za projekt „Lajkam starije“ te primila pohvale za projekt „Nauči me, naučit ću te“. Ovogodišnji projekt naziva „Što mogu učiniti za tebe?“ daje priliku starijim osobama da svojim vještinama i mudrošću ožive svoju vitalnost i veselje koje donosi treća dob. Do kraja školske godine održat će se niz radionica tijekom kojih će starije osobe podučavati učenike zaboravljenim tehnikama crtanja, plesanja, pjevanja i tradicionalnim običajima. Zauzvrat će mlađi naraštaji prenositi znanja iz informacijsko-komunikacijskog područja i tako svoje bake i djedove upoznati sa radom na računalu i društvenim mrežama.

Hvalevrijedan poduhvat poticanja međugeneracijske solidarnosti i uspješnog približavanja mještana i škole nailazi na veliki odaziv i rezultira zadovoljstvom svih sudionika. Veliki uspjeh svakog od ovog projekta možemo zahvaliti nepresušnom entuzijazmu ravnateljice Osnovne škole Draškovec, Margit Mirić.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr