SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301
Tagovi: Pomozi  Zaposli  Usreći 

Prijem za sve uključene u projekt „Pomozi, Zaposli, Usreći“

Fotografije uz članak 6
08.03.2018

Na području Grada Preloga trenutno se provodi nekoliko projekta, a među njima posebnu važnost i posebno mjesto ima projekt „Pomozi, Zaposli, Usreći“. Ovaj se projekt provodi kroz program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Program provode jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. Zahvaljujući ovome pozivu na području Grada Preloga planira se zaposliti 10 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za 45 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Unutar ovog projekta Gradu Prelogu dodijeljeno je ukupno 2.016.222,80 kuna uz stopostotno financiranje od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava, odnosno iz Europskog socijalnog fonda.

U četvrtak, 8. ožujka, uz Međunarodni dan žena, u prostorima Grada Preloga upriličen je prijem za 10 izabranih žena koje su uključene u projekt. Trenutno su one polaznice osposobljavanja za gerontodomaćice, a nakon osposobljavanja krenut će i pružanje usluge pomoć u kući. Sve njih, zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Miljenkom Radović, voditeljicom projekta Matejom Kavran Matjačić te koordinatoricom projektnih aktivnosti Marijom Igrec, pozdravio je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Uz čestitku za Dan žena, gradonačelnik Kolarek istakao je da će se ovim projektom olakšati pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ciljanih skupina i tako povećati kvalitetu života na području Grada Preloga. Projektom „Pomozi, Zaposli, Usreći“ želi se unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, te ujedno smanjiti postotak nezaposlenih žena i potaknuti njihovo zapošljavanje. S druge strane, ističe Kolarek, cilj Grada Preloga je i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika i to starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju i osoba s invaliditetom. Ovim projektom ženama se otvaraju nove mogućnosti zapošljavanja a samim time i jačanje njihove pozicije u obitelji i zajednici.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr