SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

I međunarodna nagrada EIFL ide…u KIČ Prelog!

Fotografije uz članak 2
27.02.2020

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je tim Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, Maju Lesinger i Natašu Novak, dobitnice prestižne međunarodne nagrade EIFL. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga jedna je od tri ovogodišnje dobitnice prestižne međunarodne nagrade za inovacije u području digitalne pismenosti i razvoja digitalnih vještina korisnika javnih knjižnica. Naime neprofitna organizacija EIFL (Electronic information for libraries), osnovana 1999. godine, djeluje globalno, putem knjižnica u preko 60 zemalja u svijetu. Cilj joj je omogućiti dostupnost digitalnim informacijama i znanju na svim kontinentima svijeta. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga je treća knjižnica u Hrvatskoj koja je dobila ovu nagradu, te je tako stala uz bok puno većim knjižnicama, onima u Rijeci i Koprivnici koje su kao i preloška, nositeljice priznanja Knjižnica godine. Ovom nagradom je rad KIČ Prelog uzdignut na međunarodnu razinu te je njena vrijednost prepoznata u svjetskim okvirima. Uz tri knjižnice iz Hrvatske, u našoj široj regiji, jedino je još knjižnica u Beogradu osvojila ovu nagradu. Gradonačelnik Kolarek istakao je ponos dobivenom nagradom te dodao da Grad Prelog u bliskoj budućnosti mora razmišljati o proširenju prostora Knjižnice i čitaonice Grada Preloga.

Upoznajte TIM koji je napisao i implementirao naš EIFL nagrađivani program!

Edukativni tim Knjižnice i čitaonice Grada Preloga čine tri osobe koje su osmislile, izradile te implementirale program digitalnog i financijskog opismenjavanja djece (3-11 godina):

  • Maja Lesinger - idejna začetnica, ravnateljica Knjižnice, koja je po struci magistra primarnog obrazovanja i knjižničarka te je zadužena za pedagoške i didaktičke aspekte edukacije kao i financijsku pismenost; autorica je programa za razinu osnovne škole (7 - 11 godina).
  • Nataša Novak - odgojiteljica i profesorica predškolske ustanove, volonterka koja je zadužena za vrtićku razinu edukacije (3 - 6 godina), kao i praćenje dječjih sposobnosti i kompetencija u programu.
  • Dario Šincek - učitelj razredne nastave i informatike, volonter koji je zadužen za informatičke vještine, te provodi sve radionice za osnovnu školu i šire (do 15. godine).

Trio je odgovoran za cjelokupni sadržaj i kurikulum edukacije. Tijekom kreiranja kurikuluma odabrane su najzanimljivije teme, one koje djeca ne uče u školi i vrtiću, omogućujući im da u knjižnici to znanje steknu besplatno.

Pogledajte video prilog Knjižnica i čitaonica Prelog - nagrada EIFL

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr