SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Uz brojna događanja održan Gospodarski forum

25.11.2022

Grad Prelog i ove godine organizirao je, u petak 25. studenog, tradicionalni susret gospodarstvenika s područja Preloga, pod nazivom „Gospodarski forum Grada Preloga 2022.“. Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, uz gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka otvorio je ovogodišnji Gospodarski forum Grada Preloga u poslijepodnevnim satima, nakon čega je obišao preloške tvrtke Heplast-pipe d.o.o. te Šestan-Busch d.o.o.

Ovogodišnji Gospodarski forum Grada Preloga sastojao se od dva dijela. U prvom dijelu održalo se nekoliko zanimljivih predavanja i radionica, u suradnji Grada Preloga i partnera. Hrvatska banka za obnovu i razvitak u Gospodarskom forumu sudjelovala je sa radionicom na temu “Financiranje kapitalnih projekata jedinica lokalne samouprave”. Hrvatska zajednica inovatora organizirala je radionicu 3D printanja za učenike osnovnih i srednjih škola. HAMAG BICRO (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije) u Gospodarski se forum uključio radionicama “Financijski instrumenti iz NPOO-a i Mikro zajam za obrtna sredstva“ te “Provedba ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava“, dok su svi zainteresirani mogli proći i edukaciju o obvezama pravnih i fizičkih osoba u zaštiti intelektualnog vlasništva u organizaciji, koju organizira tvrtka Novum Cognitionis d.o.o.

U večernjem dijelu održala se završna svečanost, uz obraćanje uzvanika te tematsku panel diskusiju. Tako su se svim nazočnima obratili gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, Ivica Baksa, zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije, Dražen Novak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije te Mladen Križaić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Gospodarske komore Čakovec. Uoči panel rasprave pod nazivom „Energetska sigurnost“, prezentaciju „Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026.“ je održala Paula Letunić, Viša savjetnica u Uredu predsjednika Vlade RH, članica koordinacijskog tima za pripremu i provedbu NPOO-a. U zanimljivoj panel raspravi o svojim su iskustvima sa obnovljivim izvorima energije govorili Zdravko Poštenik, rukovoditelj prozvodno-tehničke službe Heplast-pipe d.o.o., Davor Sokač, pomoćnik direktora HEP Operator distribucijskog sustava, Igor Ivković, direktor Elektre Čakovec te Alen Višnjić, direktor Međimurske energetske agencije. Nakon završne svečanosti uslijedilo je i tradicionalno druženje svih poduzetnika s područja Grada Preloga. Za sjajan glazbeni ugođaj pobrinuli su se Martina Sabljak i Dean Mošmondor.  

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr